5 handige tuintips

Als je een woning hebt gekocht (of gehuurd) via Vind je Plek, dan is het tijd voor de volgende stap: het inrichten van je tuin. Met andere woorden: hoe gaat je tuin eruit zien? Vind je Plek helpt je van A tot Z en we geven je in dit artikel daarom 5 handige tuintips.

1. Kleine tuin groter laten lijken
Heeft u slechts een kleine tuin? Dan kunt u deze optisch groter laten lijken door gebruik te maken van veel lichte kleuren. Maak gebruik van blauwe tinten om uw tuin ‘groter’ te laten worden. Als u op de voorgrond veel lichte kleuren in uw tuin heeft en op de achtergrond meer donkere kleuren, zorgt u voor de perfecte diepte, waardoor uw kleine tuin groter lijkt.

2. Grote spiegel
Nog een tip voor als u een kleine tuin heeft: plaats eens een grote spiegel tegen de zijkant van uw balkon. Hierdoor wordt het licht weerkaatst, waardoor uw tuin meer wordt belicht en hierdoor ook automatisch groter zal lijken. Dat is zelfs goedkoper dan tuinverlichting!

3. Tuinverlichting
Om te beginnen met de tuinverlichting. Heb je al eens nagedacht over mooie verlichting in je nieuwe tuin? Misschien verbind je dit meteen met energievretende lampen, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kunt namelijk gemakkelijk een stel draadloze tuinspots in je tuin plaatsen. Ze werken volledig op zonnebatterijen, die zichzelf opladen.

4. Gemalen houtschors
Naast verlichting is het natuurlijk ook van belang om een gezonde tuin te hebben. Dit impliceert dat je de planten de best mogelijke behandeling dient te geven. Wat een handige tip is, is het strooien van gemalen houtschors tussen je planten. Als je een laag van 8 centimeter of meer strooit en dit om de drie jaar bijvult, ga je namelijk onkruid op een effectieve wijze tegen.

5. Balkon in de schaduw
Niet iedereen beschikt over een eigen tuin op de begane grond. Misschien woont u wel in hartje Amsterdam en heeft u enkel de beschikking over een balkonnetje. En misschien bevindt dit balkon zich ook nog wel in de schaduw, waardoor planten minder gemakkelijk groeien. Toch zijn er genoeg bloemen voor dit soort situaties. Denk aan Ageratums, violen,heliotropen en fuchsia in potten.